Hyvinvointi- ja joogaloma 

2-4.2.2024

 

Talvinen 

viikonloppu täynnä rentoutta ja 

palautumista

Talven joogalomamme on kaikkia aisteja hivelevä yhdistelmä rentoja joogaharjoituksia, rentoutusharjoituksia, meditaatiota, ulkoilua ja herkullista ruokaa. Kaikki tämä Heponiemen tunnelmallisessa ympäristössä, jossa on helppo irrottautua arjen vaatimuksista, hellittää ja olla läsnä. 

Retriitille on vapautunut 2 peruutuspaikkaa, voit ilmoittautua mukaan: [email protected]

Pääset mukaan viimetingan tarjouksella, vain 395 € (norm 450 €)

Se tunne, kun katsoo

saunasta kirkkaalle  järvelle

rennon, reippaan ja mukavan päivän iltana  

Se tunne, kun ruoka on ollut ravitsevaa ja herkullista,

kun keho on saanut liikettä juuri sopivasti,

kun tietää saavansa puhtaissa lakanoissa hyvät yöunet.

Kun ei ole kiire minnekään, 

kun ei ole asioita joista pitää huolehtia,

kun on yhteydessä itseensä ja muihin.

Se tunne on nimeltään:

Santosha,

Tyytyväisyys

Santosha,

Tyytyväisyys

Tyytyväisyys on kaipauksen puutetta, sitä ettei tarvitse enempää.

 

Tyytyväsyys, santosha, ei ole mikään hemmottelun tai itsekkyyden osoitus, vaan välttämätön lähtökohta sille, että jaksaa olla optimistinen ja jaksaa myös pyrkiä parempaan.

Tyytyväisyys auttaa ymmärtämään ja hyväksymään itsensä ja olosuhteensa. 

Santosha on teemana tällä retriitillä. Retriitin aikana voit kokea sitä keveyttä ja helppoutta mitä elämään tulee kun kaikista tarpeista huolehditaan, kun ei tarvitse stressata.

Teemme harjoituksia, jotka auttavat tekemään sekä joogaharjoitusta että meditaatiota keveydellä, helppoudella ja tyytyväisenä.

Niin että on helpompi olla kotonaan omassa kehossa.

VIRKISTÄVÄ JOOGA

Vetristää kehoa aamulla ja parantaa kehon ja mielen yhteyttä koko päiväksi

RAUHOITTAVA JOOGA

Vähentää stressiä, rentouttaa, rauhoittaa hermostoa, avaa lempeästi koko kehoa

TASAPAINOTTAVA JOOGA

Lempeän liikunnallinen joogaharjoitus lisää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, 

MEDITAATIO

Istuen ja kävellen tehtävät meditaatioharjoitukset auttavat rauhoittamaan mieltä ja takaavat, että retriitin vaikutus säilyy pitkälle tulevaisuuteen

LEMPE√ĄT HENGITYS HARJOITUKSET

Auttavat löytämään syvän, luonnollisen ja rauhoittavan tavan hengittää

RENTOUTUSHARJOITUKSET

Auttavat palautumaan ja nukkumaan hyvin

"I use the strategies I learned in this masterclass daily. They help me show up for myself and my family in incredible ways."

 
Dina Porters

"I love the live practice sessions included in the masterclass! Being able to put what I learned into practice right away was powerful."

 
Petra Shrew

Heponiemi

Sijaitsee luonnonkauniilla Karjalohjalla, puhtaan lähdepohjaisen Puujärven rannalla.

Täällä on hiljaista ja luonnon rauhaa! Järvellä tunnelma on suorastaan erämainen kauniine rantakallioineen, mutta Heponiemen alueella saat nauttia myös rehevän tammimetsän tunnelmasta.

Joogasali on aivan erityinen - sieltä avautuu kaunis maisema suoraan järvelle (ja sama ruokasalissa!) Retriitillä on tarjolla ravitsevaa, herkullista ja monipuolista kasvisruokaa.

Majoitumme tunnelmallisissa, vanhoissa ja erittäin hyväkuntoisissa taloissa (Iltala ja Tupala) joissa huoneet ovat suuret ja sisustus vanhaan taloon sopivaa. Jokaisessa huoneessa on oma tilava wc ja suihku, ja majoitustalossa  on runsaasti yhteistä tilaa ja kauniit maisemat kuten kaikkialla Heponiemessä. 

Retriittipaikan osoite on Heponiementie 21, 09120 Karjalohja. Matkaa omalla autolla tulee noin tunnin verran pääkaupunkiseudulta ja hiukkasen enemmän Turusta. Pääset perille myös julkisilla kulkuneuvoilla: linja-autot kulkevat Helsingistä Lohjalle ja Lohjalta Karjalohjalle säännöllisesti. Karjalohjalta saat tarvittaessa kuljetuksen Heponiemeen ennen retriitin alkua ja takaisin sen jälkeen. 

Viikonlopun 

ohjelma 

 

Perjantai 2.2.2024

16.30-18.00 Heponiemeen saapuminen

18.00 Kahvi/tee + tutustuminen ja kevyt, avaava joogaharjoitus

20.00 Illallinen, rantasauna ja avanto

 

Lauantai 3.2.2024

8.00 Smoothie ja kahvi/tee

8.30 Aamujooga

10 Brunssi

11-13 Meditaatio- ja hengitysharjoituksia

Omaa aikaa

15.30 Välipala

16.30 Rauhoittava jooga

18 Illallinen, avanto ja rantasauna

  

Sunnuntai 4.2.2024

8 Smoothie ja kahvi/tee

8.30 Aamujooga

10 Brunssi

Omaa aikaa 

12.30 -14.30 Läsnäoloharjoitus, jooga, päätöspiiri

14.30 Läksiäiskahvi

Hei, olen Katja

Olen ihanan tyttären yksinhuoltaja, pidän huolta lukuisista lemmikeistä ja vanhasta rempallaan olevasta hirsitalosta ja sen puutarhasta, pyöritän kahta yritystä.

Olen aina vastuussa kaikesta.

Joskus se stressaa ja väsyttää. Se, mikä kannattelee ja suojaa, on jooga ja meditaatio.

Se, että olen oppinut hellittämään, olemaan levollisempi ja tyytyväisempi.

Tämä ei ole ollut minulle mikään synnynnäinen ominaisuus, (oikeastaan olen enemmänkin luontainen stressaaja) vaan olen sen kaiken joutunut opettelemaan aikuisiällä.

Siksi haluan tarjota myös sinulle mahdollisuuden tutustua näihin ikivanhoihin ja silti hyvin ajankohtaisiin menetelmiin joiden avulla sinäkin voit voida paremmin.

Ne eivät ole mitään ihmeellisyyksiä, ei magiikkaa, vaan yksinkertaisia ja tehokkaita harjoituksia jotka auttavat kehoa ja mieltä olemaan paremmassa tasapainossa.

Olen ollut päätoiminen joogaopettaja vuodesta 2008 ja opettanut myös meditaatiota vuodesta 2014. Olen ohjannut parikymmentä joogaretriittiä ja viettänyt pitkiä aikoja retriiteillä Suomessa, Ruotsissa, Espanjassa, Intiassa, Nepalissa ja Sri Lankalla, sekä ihan osallistujana että töissä.

Sen takia minulle on tullut hyvä käsitys siitä, millaiset puitteet retriitti tarvitsee onnistuakseen ja millainen ohjelma toimii parhaiten.

Olen tosi innoissani tästä tulevasta retriitistä: paikka on niin ihana kuin kuvitella voi, henkilökunta ihanan omistautunutta ja itsekin lupaan tehdä parhaani että tämä viikonloppu on paitsi ihana kokemus, myös antoisa ja hyödyllinen vielä pitkään viikonlopun jälkeen!

Mitä saan irti tästä retriitistä?

 

 

Ensinnäkin, saat leppoisan huolettoman viikonlopun ihanissa oloissa: on kauniita maisemia, on mukavaa tekemistä yhdessä ja myös yksin saa puuhailla tai lepäillä, on ravitsevaa herkullista ruokaa - on huolettomuutta, vapautta ja hyvää oloa

Toiseksi, pääset tekemään jooga- meditaatio- hengitys- ja rentoutusharjoituksia jotka kaikki auttavat sinua olemaan rennompi, tyytyväisempi, voimaan paremmin ja sekä lepäämään että voimistumaan.

Kolmanneksi, opit tekniikoita joiden avulla saat joogan ja meditaation harjoittamiseen lisää syvyyttä. Opit, miten maadottaa kehoa jolloin rentoutumisesta tulee syvempää ja asennoista tuetumpia, opit löytämään jooga-asentoihin juuri sen oikean intensiteetin, opit miten mieli suorastaan imuroi negatiivisia vaikutteita ympäristöstä ja mitä se merkitsee meditoidessa, opit rentoutustekniikoita, opit millainen on täydellinen joogahengitys ja millaista hengitystä on hyvä käyttää joogaharjoituksen aikana. 

Neljänneksi: kun saat selkeitä kokemuksia rauhallisuudesta, rentoudesta, helppoudesta tai levollisesta ilosta, aivosi ja hermostosi pystyvät myös myöhemmin helpommin palaamaan näihin fiiliksiin.

Kaikki harjoitukset sopivat myös alottelijoille.

Early bird-hinta 419 ‚ā¨ (norm 470 ‚ā¨) on voimassa 22.12.23 saakka

Varaa osallistuminen maksamalla 100 ‚ā¨ varausmaksu.

  • Loput summasta laskutetaan sinulta noin nelj√§ viikkoa ennen tapahtumaa. Early bird -hinta on 415 ‚ā¨ (norm. 470 ‚ā¨)¬†Hinta sis√§lt√§√§ majoituksen kahden¬†hengen huoneessa, aamusmoothiet, brunssit,¬†iltap√§iv√§kahvit ja illalliset loman¬†ajan sek√§ kaiken ohjelman
  • 60 ‚ā¨ lis√§maksusta saat k√§ytt√∂√∂si oman tilavan huoneen kylpyhuoneella.¬†Laita viesti [email protected]¬†jos haluat yhden hengen¬†huoneen
  • Huoneet jaetaan ilmoittautumisj√§rjestyksess√§
  • Voit maksaa osan joogalomasta¬†(maksimissaan 200 ‚ā¨) liikuntaedulla (Smartum, Edenred, Eazybreak tai ePassi.) Maksa siin√§ tapauksessa varausmaksu normaalisti allaolevan linkin kautta ja l√§het√§ sen j√§lkeen viesti [email protected]¬†niin saat ohjeet liikuntaedulla maksamiseen, maksu hyvitet√§√§n loppulaskustasi)
  • Keitaan lomilla¬†noudatamme Kuluttajaviraston yleisi√§ matkapakettiehtoja, ja voit tarkistaa esim peruutusehdot t√§√§lt√§.
>> Kyll√§, tulen mukaan ja maksan varausmaksun 100 ‚ā¨ >>